Karštieji patiekalai

Šnicelis:

šnicelis

Tai turbūt vienas iš pagrindinių ir žinomiausių austrų virtuvės karštųjų patiekalų. Įprastai jis yra gaminamas iš plono jautienos ar veršienos gabalėlio, bet taip pat jis gali būti gaminamas iš kiaulienos ar kalakutienos. Šnicelis iš pradžių yra apvoliojamas miltuose, po to kiaušinyje ir džiuvėsėliuose, ir tik tada kepamas. Senovėje į džiuvėsėlius kartais berdavo net aukso dulkių tam, kad būtų galima išgauti gražesnę šnicelio spalvą.

Egzistuoja daug įvairių šnicelio variantų. Panašus patiekalas yra gaminamas Vengrijoje, Italijoje, Čekijoje, Lenkijoje, be to jis iš dalies panašus ir į mūsų karbonadą, tik šnicelis yra gaminamas iš maltos mėsos.

 

Vištienos kepsnys:

Kiaulienos kepsnys (karbonadas) :